Så hittar du inspiration för att göra förändringar i ditt liv

Först och främst behöver man komma fram till en punkt där man faktiskt känner att man verkligen vill ha en förändring i sitt liv. Utan att ta ett beslut som är definitivt kommer man ingen vart – det är åtminstone min bestämda uppfattning. Jag är en person som ofta vill ställer frågan ”varför?”, och även då det gäller ett sådant här beslut, så behöver jag veta varför jag tar det. Jag skriver faktiskt ofta listor, där jag i punkter ställer upp orsaker. För mig är orsaken till att jag nu vill göra förändringar det att jag känner att jag inte mår så bra som jag kunde göra fysiskt. Jag känner att det spänner till i ryggen ibland, då jag är ute med barnen och det går fort framåt blir jag andfådd osv. Så jag känner bra till orsaken till varför jag nu vill ha förändring. Ett bra tips är också att lägga upp mål, och att göra upp en bild över dessa mål till pappers också. Man kan skriva ner vad man vill uppnå, till exempel att orka springa en viss sträcka på en viss tid eller orka ett helt zumbapass utan att behöva ta pauser. Om man vill gå ner i vikt kan det gälla att lägga upp en viss målvikt, eller bestämma ett midjemått som man önskar ha. Viktigt för mig är det att se startpunkten, dvs. varför jag vill göra detta, men också att se mållinjen, alltså vad du strävar efter. För mig gäller det en allmän förändring av mitt liv för att må bättre än vad jag gör idag. Då man har start- och mållinje, kan man börja lägga upp delmål. Jag behöver bena av mitt större mål i mindre, och då jag lyckas nå ett av dessa mål, brukar jag ge mig själv en belöning. Vissa behöver ha piskan, medan moroten funkar bättre för andra. Triggas man upp av att ha ett tvång över sig, lönar det sig kanske att anmäla sig till en tjejmil, medan man om man går igång på belöningar, kan bestämma att man reser någonstans när man lyckas nå sitt mål.

Etikettera:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *