Mitt första steg mot ett hälsosammare liv

Mitt första steg mot ett hälsosammare liv kom nog med beslutet som jag tog igår. Jag var nämligen ute med barnen på cykel, då jag kände hur tung jag faktiskt var i kroppen. Några kilon extra har jag lagt på mig, men det är nog mer själva grundkonditionen som försämrats radikalt hos mig de senaste 5-10 åren. Mina två små barn är 2 och ett halvt och 4 år gamla, och de har båda cykel. Jag gick vid sidan av dem på väg till parken, då det slog mig hur taskig min kondition faktiskt var om jag jämför med hur den var före barnen föddes. Jag småskyndade vid deras sida, och var både andfådd och svettig, något som jag tidigare aldrig skulle ha varit. Så. Dags för mig att ta itu med saken! Efter att barnen kom känns det som om man varken skulle ha haft tid eller motivation att träna eller tänka på kosten sådär extra mycket. Ofta har man ju inte heller tid, då man ju faktiskt heltidsjobbar och har många andra saker på gång. Men nu, nu är det dags att börja tänka på mig själv också, och sköta om min kropp lite bättre. Det är ju faktiskt tack vare den jag kan hålla igång, och ju bättre jag tar hand om den, desto bättre orkar jag, tänker jag. Så idag skall jag göra upp en plan för hur jag skall börja leva lite hälsosammare, och också äta hälsosammare än tidigare. Från och med nu tänker jag göra upp matlistor för en vecka i taget, för att slippa få med mig hem extra grejer från butiken och för att ha en färdig plan för vad vi skall göra till middag. På detta sätt slipper vi halvfabrikat som det tyvärr ibland blir. Jag tänker också göra upp en plan för hur jag skall börja träna. Den närmsta tiden har jag lovat mig själv att prova på åtminstone tre nya motionsformer för att förhoppningsvis fortsätta med någon av dem. Men mer får ni höra imorron!

Etikettera:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *