Goda sallader

Under den senaste tiden har jag försökt göra mycket sallader, men lite matigare versioner av sådana. Ofta räcker det att man lägger till några enstaka varor mer än vanligt för att salladen skall bli matigare. Jag brukar använda olika slags sallader som botten, exempelvis rucola är en fräsch variant som ger pigghet till salladen. Vanlig grönsallad är också gott, och för en sallad med nötter i kan man använda endivsallad. Jag brukar ofta lägga till endera kyckling eller rökt fisk så som sik eller lax i salladen. Nötter är också ett jättegott tillägg, och egentligen funkar det med alla slags nötter, men jag brukar ofta använda mig av valnötter och cashewnötter. De har båda rätt så mycket smak, och är förstås också nyttiga. Med en god dressing till, blir salladen utsökt. Jag brukar ofta laga en lätt salladsdressing som har en bas gjord av rödvinsvinäger och dijonsenap. Vinägern och senapen blandas väl, man kan också tillsätta lite salt och peppar, och efter det blandar man ut den med olivolja och eventuellt lite varmt vatten om man vill att den skall bli mer rinnande. Jätteenkelt och riktigt gott! Avokado är en annan favorit som jag använder mig mycket av för tillfället, även små körsbärstomater är smakrika. Vill man byta ut fettet på mackan till något annat, är avokado perfekt som ersättning, till och med godare. En annan favorit som återkommer hos mig är krasse! Det är också roligt för barnen att vara med och odla den då man ser hur den växer från dag till dag. Krasse är förvånansvärt smakrikt då man en gång kommer sig för att börja odla den! Det tar inte lång tid heller att börja på, och så har man det enkelt till hands hemma.

Etikettera:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *